Tähän kakkuun minulle ohjeen vinkkasi ystävä, joka tietää, että pidän leipomisesta, mutta myös että meidän pihassa on raparperia enemmän kuin kylliksi :) Ja koska ohje vaikutti varsin käyttäkelpoiselta ajatellen ensi kuun synttärisumaa meidän perheessä, niin ajattelin tehdä testiversion tämän päivän kaffeelle. Kakku osoittautui niin hyväksi, että varmasti pääsee myös johonkin juhlapöytään kesällä :) Kiitokset siis vinkistä, Ellu!

Minä pidän kovasti oikeista kukista kakkujen koristeina, joten tähänkin päätyivät orvokkiamppelin orvokit :)

Ja tältä näytti kakku sisältä.

Alkuperäinen ohje löytyy täältä (vähän sivun puolenvälin jälkeen), mutta laitan sen nyt tähänkin.

Pohja:
4 kananmunaa
1 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia

Kostutukseen:
n. 2 dl Raparperi-mansikkasiideriä tai vaniljalla maustettua maitoa

Täyte 1:
n. 300 g raparperia paloiteltuna
n. 1 dl tai maun mukaan hillosokeria
n. 2 rkl inkiväärisiirappia tai ripaus jauhettua inkivääriä

Täyte 2:
200 g valkosuklaata
2,5 dl vaahtoutuvaa kermaa
2 tl vaniljasokeria
250 g maustamatonta maitorahkaa

Kakun päälle:
2,5 dl vaahtoutuvaa kermaa esim. Flora vispiä
250 g vaniljalla maustettua rahkaa (Valio)
(sokeria)

Koristeluun:
100-200 g valkosuklaata lastuina
aitoja kukkia tai esim. marsipaaniruusuja

Valmistus:
Vatkaa sokerit ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet kevyesti käännellen. Voitele kakkuvuoka rasvalla ja leivitä pinta esim. korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 15-20 minuuttia. Kumoa kakku vähän jäähtyneenä. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.

Valmista täyte 1. Keitä raparperipaloja ja sokeria kunnes raparperi on pehmennyt. Tarkista makeus ja lisää inkiväärisiirappia maun mukaan. Valmista täyte 2. Pilko suklaa kattilaan ja lisää joukkoon n. 0,5 dl kermaa. Kuumenna varovasti, kunnes suklaa sulaa. Anna seoksen jäähtyä. Lisää joukkoon loput kermasta ja vaahdota seos kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka.  Kostuta kakkulevyt ja levitä ensin jäähtynyttä raparperitäytettä ja sen päälle valkosuklaatäytettä. Kokoa
kakku tällä tavalla. Levitä kakun pinnalle ja reunoille ohut kerros raparperitäytettä (tai esim. omenamarmeladia). Nosta kakku maustumaan jääkaappiin mieluiten yön ajaksi. Vaahdota kerma ja lisää siihen rahka. Tarkista makeus. Levitä kermaseos kakun pinnalle ja reunoille, tee halutessasi pursotuksia. Raasta kakun pinnalle runsaasti valkosuklaa-lastuja ja koristele kukin.

 

Sen verran tein itse ohjeesta poiketen, että tuon valkosuklaa-kermatäytteen tein flora vispistä, jolloin sulatin suklaan mikrossa ja sekoitin sen vaahdotettuun flora vispiin. Lopuksi lisäsin rahkan.